Αιθέρας... Πράνα... Τσί..Οι χαρακτηρισμοί αλλάζουν

ανάλογα με τις πεποιθήσεις αλλά η ουσία είναι μια... Η Οργόνη! 


Πριν αρχίσουμε να μιλάμε για την οργόνη, θα ήθελα να ξεκαθαρίσουμε τη σχέση των οργονιτών με το έργο του Ράιχ, και αυτό γιατί πλέον έχουν ξεφύγει κατά πολύ τα πράγματα με κάθε έναν ειδικό που ξεπετάγεται! ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΧΕΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ.


Αν και βασίζονται στις ίδιες αρχές και διαχειρίζονται το ίδιο "υλικό" η λειτουργία τους είναι εντέλως διαφορετική!


Οι συσκευές του Ράιχ συσσωρεύουν και εκτόξευουν και διαχειρίζονται την οργονοενέργεια, αυτούσια όπως και να είναι ερεθισμένη (DOR) ή φυσικολογίκη/καθαρισμένη (POR). Η οργόνη, όπως θα διαβάσετε και πιο κάτω, ερεθίζεται πολύ εύκολα και πόσο ακόμα με τον νεό τρόπο ζώης που επιβάλλεται, μέσω της τεχνολογίας, της διαμόρφωσής ψυχολογίας και άλλες μεθόδους.


Για αυτό και το "Οργονον", η κλινική του Ράιχ, ήταν εκτός πόλης μακρία από τα τσιμέντα, τα καλώδια, τους μολυσμένους συναισθηματικά ανθρώπους αλλά και άλλους ανθρώπινους παράγοντες. Μέσα στο δάσος λοιπόν, μπορούσε να χρησιμοποιήσει την οργόνη πολύ πιο αποτελεσματικά μιας και τα δέντρα παράγουν οργόνη από μόνα τους, ιδιαίτερα τα πέυκα, αλλά και μακρία από όλους αυτούς του παράγοντες, οπότε είχε σώστα αλλά τα επιθημητά αποτελέσματα στις θεραπέιες του!


Οπότε φανταστείτε, πόσο σημαντικό είναι τέτοιου είδους θεραπείες βασισμένες στην οργόνη, να γίνονται μακρία από όλους αυτούς τους αρνητικούς παράγοντες που προανέφερα και ιδιαίτερα στην σημερινή εποχή με τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας για παράδειγμα που είναι κυριολεκτικά παντού καμουφλαρισμένες ή μή. Επείδη δεν είναι εφικτό σε πολλές περιπτώσεις να υπάρχει τόσο κατάλληλος ενεργειακά χώρος, έρχονται οι οργονίτες λοιπόν, όπου καθαρίζουν την οργονοενέργεια και την ξαναδίνουν πίσω στο περιβάλλον καθαρισμένη και φορτισμένη! Μιλώ πάντα για τους σωστά κατασκευασμένους και όχι τα πολύχρωμα υβρίδια που κυκλοφορούν. Για αυτό και είναι απαραίτητοι σε τέτοιου είδους ενεργειακες θεραπείες και πόσο μάλιστα στους θεραπευτές, οπού θέλοντας και μή, απορροφούν ποσόστα ενέργειας από τον θεραπευόμενο.


Εκεί ειναι που γίνεται και ολος αυτός ο "πόλεμος" μεταξύ των οργονοκατασκευαστών και οργονοθεραπευτών. Στην ουσία, ο ένας δεν ανερεί τον αλλό, αλλά μαζί μπορούν να λειτουργήσουν ακόμα καλύτερα φτάνοντας ακόμα πιο γρήγορα στο επιθημητό αποτέλεσμα. Μέχρι όμως, να φύγει ή "θωράκιση" από αρκετούς εκεί έξω και από τις δύο "πλευρές" φυσικά τα πράγματα θα κινούνται με διαφορετική δόνηση..


Είδομεν και ελπίζομεν...
Για να έχουμε μια γενική ιδέα περί της οργόνης, ας δούμε κάποια αποσπάσματα από το βιβλίο ‘Εγχειρίδιο συσσωρευτή οργόνης’ του Τζειμς Ντεμέο , Ph.D.

‘Θεωρούμε την ανακάλυψη της οργόνης ένα από τα μεγαλύτερα γεγονότα στην ιστορία του ανθρώπου’ – από ένα γράμμα προς την Αμερικανική Ιατρική Εταιρία, υπογεγραμμένο από 17 γιατρούς το 1949.


‘Είναι δικαιολογημένο ότι η ανακάλυψη της οργονοενέργειας και οι ιατρικές της εφαρμογές μέσω του συσσωρευτή οργονοενέργειας, του οργονοβόλου , των βιόντων γης , και του νερού οργόνης έχουν ανοίξει μια πληθώρα νέων και , όπως φαίνεται , εκπληκτικά καλών προοπτικών’ – Βίλχεμ Ράιχ, γιατρός . Από το βιβλίο ‘Η βιοπάθεια του καρκίνου (ανακάλυψη της οργόνης , τόμος 2)’, 1948 .

‘...η οργονοενέργεια δεν υπάρχει’ – Δικαστής Τζον Ντ. Κλίφορντ , από μια απόφαση δικαστηρίου των Η.Π.Α. το 1954 με βάση την οποία όλα τα βιβλία και ερευνητικά περιοδικά του Δρ. Ράιχ απαγορεύθηκαν, και διατάχθηκε , να καούν σε κλιβάνους , ενώ ο Ράιχ κλείσθηκε σε ομοσπονδιακή φυλακή, όπου πέθανε
.

Ο Βίλχεμ Ράιχ είχε πει ότι ακόμα και αν η ενέργεια της ζωής, ήταν γνωστή για χιλιάδες χρόνια, κατάφερε να την κάνει συγκεκριμένα χρησιμοποιήσιμη , και ότι η εποχή των εφαρμογών της μόλις έχει αρχίσει.


Η οργονοενέργεια είναι η κοσμική ζωική ενέργεια, η θεμελιώδης δημιουργική δύναμη γνωστή από μακρού σε ανθρώπους που είναι σ` επαφή με τη φύση, και για την οποία έχουν γίνει υποθέσεις από τους φυσικούς επιστήμονες, αλλά πλέον έχει μετρηθεί αντικειμενικά και έχει αποδειχθεί η ύπαρξη της. Η οργόνη ανακαλύφθηκε από το Δρ. Βίλχεμ Ράιχ, ο οποίος προσδιόρισε πολλές από τις βασικές της ιδιότητες. Για παράδειγμα η οργονοενέργεια φορτίζει κάθε ζωντανή και μη ζωντανή ύλη και ακτινοβολείται από αυτές. Επίσης, μπορεί εύκολα να διαπεράσει όλες τις μορφές ύλης αν και με διαφορετική ταχύτητα. Όλα τα υλικά επηρεάζουν την οργονοενέργεια, ελκύοντας και απορροφώντας την ή απωθώντας και αντανακλώντας την. Την οργόνη μπορούμε να τη δούμε, να τη φωτογραφήσουμε, να την αισθανθούμε και να τη μετρήσουμε. Είναι μια πραγματική, φυσική ενέργεια, και όχι μόνο κάποια μεταφορική, υποθετική δύναμη.

Η οργόνη υπάρχει επίσης σε μια ελεύθερη μορφή στην ατμόσφαιρα, και στο κενό του διαστήματος. Διεγείρεται, συμπιέζεται, διαστέλλεται και συστέλλεται και είναι ικανή να έχει αυθόρμητο παλμό. Το φορτίο οργόνης μέσα σ` ένα δεδομένο περιβάλλον, ή μέσα σε μια δεδομένη ύλη, θα μεταβάλλεται με το χρόνο, συνήθως μ` ένα περιοδικό τρόπο. Η οργόνη έλκεται πολύ δυνατά προς τα ζωντανά όντα, το νερό και τον εαυτό της. Η οργονοενέργεια μπορεί να διατρέξει ή να ρεύσει κανονικά από μια τοποθεσία σε μια άλλη στην ατμόσφαιρα, αλλά γενικά διατηρεί μια ροή από δυσμάς προς ανατολάς, κινούμενη μεν, αλλά λίγο πιο γρήγορα από την περιστροφή της γης. Είναι ένα μέσο που υπάρχει παντού, ένας κοσμικός ωκεανός δυναμικής, κινούμενης ενέργειας, η οποία ενώνει όλο το υλικό σύμπαν. Όλα τα ζωντανά όντα, τα καιρικά συστήματα και οι πλανήτες , επηρεάζονται από τους παλμούς και τις κινήσεις της.

Η οργόνη σχετίζεται με άλλες μορφές ενέργειας αλλά είναι τελείως διαφορετική απ` αυτές. Μπορεί , για παράδειγμα να προσδώσει μαγνητικό φορτίο σε σιδερένιους μαγνητικούς αγωγούς, αλλά δεν είναι η ίδια μαγνητική. Μπορεί να προσδώσει ηλεκτροστατικό φορτίο σε μονωτές , αλλά δεν είναι πλήρως ηλεκτροστατική στη φύση της. Αντιδρά με μεγάλη διαταραχή στην παρουσία ραδιενεργών υλικών ή στον τραχύ ηλεκτρομαγνητισμό (H.A.A.R.P) με μεγάλη ομοιότητα προς το ερεθισμένο πρωτόπλασμα. Μπορεί να καταγραφεί σε ειδικά διασκευασμένους μετρητές Γκάιγκερ. Η οργόνη επίσης είναι το μέσο δια του οποίου μεταδίδονται ηλεκτρομαγνητικές διαταραχές, με μεγάλη ομοιότητα προς την παλαιότερη έννοια του αιθέρα, αν και η ίδια δεν είναι ηλεκτρομαγνητική στη φύση της.

Ρεύματα οργονοενέργειας μέσα στην ατμόσφαιρα της Γης επηρεάζουν αλλαγές στους τρόπους κυκλοφορίας του αέρα. δράσεις της ατμοσφαιρικής οργόνης αποτελούν την βάση της συγκέντρωσης δυναμικών καταιγίδας, και επιδρούν στη θερμοκρασία, πίεση και υγρασία του αέρα. Λειτουργίες της κοσμικής οργονοενέργειας επίσης φαίνεται ότι συμβαίνουν στο διάστημα, επηρεάζοντας ηλιακά φαινόμενα και της βαρύτητας. Παρόλα αυτά, η ελεύθερη από μάζα οργονοενέργεια δεν είναι κανένας απ` αυτούς τους φυσικομηχανικούς παράγοντες, ή ακόμα και το άθροισμα τους. Οι ιδιότητες της προέρχονται περισσότερο από την ίδια τη ζωή, με μεγάλη ομοιότητα προς την παλιά έννοια μιας ζωτικής δύναμης – élan vital. Σε αντίθεση με αυτές τις παλαιές έννοιες, εν τούτοις η οργόνη έχει βρεθεί ότι υπάρχει σε μια μορφή χωρίς μάζα, στην ατμόσφαιρα και στο διάστημα. Είναι πρωταρχική αρχέγονη κοσμική ζωική ενέργεια, ενώ όλες οι άλλες μορφές ενέργειας είναι δευτερεύουσες στη φύση τους .

Στον κόσμο των ζωντανών όντων, οι λειτουργίες της οργονοενέργειας αποτελούν τη βάση κύριων διαδικασιών της ζωής. Παλμοί, ροή και φορτίο της βιολογικής οργόνης καθορίζουν τις κινήσεις , τις δράσεις και συμπεριφορά του πρωτοπλάσματος και των ιστών, όπως επίσης και την ισχύ των «βιοηλεκτρικών» φαινομένων. Η συγκίνηση είναι η άμπωτις και η παλίρροια, η φόρτιση και η εκφόρτιση της οργόνης μέσα στην μεμβράνη ενός οργανισμού, ακριβώς όπως ο καιρός είναι η άμπωτις και η παλίρροια, η φόρτιση και η εκφόρτιση της οργόνης στην ατμόσφαιρα . Και οι δύο, ο οργανισμός και ο καιρός αντιδρούν στον επικρατούντα χαρακτήρα και την κατάσταση της ενέργειας της ζωής. Οι λειτουργίες της οργονοενέργειας εμφανίζονται σε ολόκληρη τη δημιουργία, στα μικρόβια, τα ζώα, σε σύννεφα καταιγίδων, σε τυφώνες και γαλαξίες.

Η οργονοενέργεια δεν φορτίζει μόνο και ζωογονεί τον υλικό κόσμο, είμαστε βυθισμένοι σε μια θάλασσα απ` αυτήν, με τον ίδιο τρόπο που ένα ψάρι είναι βυθισμένο στο νερό. Πολύ περισσότερο, είναι το μέσο που μεταβιβάζει συγκίνηση και αντίληψη, δια μέσου των οποίων συνδεόμαστε με το Σύμπαν, και γινόμαστε ένα με όλα τα έμβια όντα.